Kyk Borç Yapılandırma 2018, Öğrenim Kredisi Yapılandırma 2018

Öğrenim kredisi affı 2017 yılında en son 7020 Sayılı Kanuna göre yapılmıştı.7020 Sayılı yasa kapsamında  Kyk yapılandırma başvuruları 30 Haziran 2017 tarihinde sona ermişti. 7020 Sayılı Kanunla 2017/Mart dönemi öncesi KYK ve öğrenim kredisi borçları yapılandırılırken 6736 Sayılı Kanunla da 2016/06 dönemi öncesi vergi, kyk ve öğrenim kredisi borçları yeniden yapılandırılmıştı. Peki 2018 yılında kyk kredi affı, öğrenim kredisi affı  çıkacak mı? 

Öğrenim kredisi affı 2018, kyk affı 2018

En son 05 Aralık 2017 tarihinde resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7061 Sayılı Kanun ile vergisel alanda çok önemli düzenlemeler getirildi. Ancak bu yasada kyk kredi yapılandırma, öğrenim kredisi borcu yapılandırma özetle vergi affı konusunda bir düzenleme yer almadı. 2018 yılında vergi affını da içeren yeni bir yasa çıkar mı bu konuda net bir husus yok. Vergi affı konusunda son dakika gelişmelerini sayfamızdan takip edebilir, af çıktığında başvuru işlemlerini nasıl ve nereye yapacağınız konusunda bilgi edinebilirsiniz.

Detaylı bilgilere  vergi affı 2018 başlıklı yazımozdan ulaşabilirsiniz.

Kyk yapılandırma ödeme ve öğrenim kredisi yapılandırma ödemesi nasıl yapılır?

7020 ve 6736 Sayılı yasalar kapsamında yapılandırmış olduğunuz vergi borçlarınıza ilişkin yapılandırma ödemelerinizi vergi dairesi ile anlaşmalı tüm bankalardan ödeyebileceğiniz gibi internet vergi dairesinden online olarak kredi kartınız ile de ödeyebilirsiniz. İlgili yapılandırma kanununa göre aşağıdaki linklerden birisini tıklayarak ödeme işlemini tamamlayabilirsiniz.

⇒⇒kredi kartı ile 7020 vergi yapılandırma ödeme

⇒⇒kredi kartı ile 6736 vergi yapılandırma ödeme

kyk peşin ödeme indirimi 2018

Kredi borçlarının tamamının ödeme başlangıç tarihinden önce ödenmesi halinde erken ödeme indirimi uygulanmaktadır. Erken ödeme indiriminde anapara tutarına herhangi bir indirim uygulanmaz. Anapara üzerinden uygulanan Yİ-ÜFE üzerinden erken ödeme indirimi yapılır. Kredi tutarı;

  • Öğrenim süresinin bitim tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde ödenirse  uygulanan Yİ-Üfe oranından %30 oranında indirim yapılır.
  • Öğrenim süresini bitim tarihinden itibaren 2 yıl içerisinde ödenirse %20 indirim uygulanır.
  • Öğrenim borcuna ilişkin taksit ödemeleri başladıktan sonra erken ödeme indiriminden yararlanamazsınız.
  • Süresi içerisinde ödenmeyen borçlar için gecikme zammı hükümleri uygulanmaktadır.

KYK/Öğrenim erken ödeme indiriminden yararlanmak için ne yapmam gerekir?

Ödeme yapmadan önce 444 1961 numaralı KYK KİM’den ( Kurumsal İletişim Merkezi) ni arayın. İndirimli ödemeniz gereken tutarı öğrendikten sonra Ziraat Bankasının herhangi bir şubesine bu tutarı ödeyin. Borcu ödedikten sonra 15 gün içerisinde ödemeniz borcunuza mahsup edilir. Ödeme tarihinden itibaren 15 gün sonra sonra iletişim merkezini teyit amaçlı olarak tekrar arayabilirsiniz.

***KONU HAKKINDAKİ SORULARINIZI YORUM BÖLÜMÜNDEN SORABİLİRSİNİZ***

Bir önceki yazımız olan Esnaf Bağkur Primi Ne Kadar 2018 başlıklı makalemizde esnaf primleri 2018 ve vergi bağkur primleri 2018 hakkında bilgiler verilmektedir.

Related Posts

About The Author

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.