7020 vergi ödeme, Kredi Kartı ile GİB 7020 ödeme 

Bildiğiniz üzere 7020 Sayılı Kanun ile 2017/Mart dönemi öncesi vergi borçları yeniden yapılandırılmıştı. 7020 Sayılı Kanun gereği yapılandırılan vergi borçları için birinci taksit son ödeme tarihi 31 Temmuz 2017 iken ikinci taksit son ödeme tarihi ise 02 Ekim 2017 tarihinde sona erdi. Vergi 7020 yapılandırma ödeme üçüncü taksit son ödeme tarihi ise 30 Kasım 2017. Eğer 7020 yapılandırma kapsamında birinci ve ikinci taksidi vadesinde ödemediyseniz yapılandırmanız bozulmuştur. Üçüncü taksit ödemesini yapmanıza gerek yok. Şimdi gelelim kredi kartı ile 7020 ödeme işlemine. 7020 borç ödemesi nasıl yapılır, 7020 kredi karti ile ödeme nereden yapılır?

7020 vergi yapılandırma ödeme, 7020 yapılandırma kredi kartı ile ödeme

Vergi yapılandırma ödemenizi;

  • Vergi dairesi veznelerinden,
  • Gelir İdaresi Başkanlığı ile anlaşmalı banka ve PTT şubeleri ile internet bankacılığı ve mobil bankacılık aracılığı ile yapabilirsiniz.
  • Ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet vergi dairesi sistemi ile de ödeme işlemini kredi kartı ile kolayca tamamlayabilirsiniz.

7020 yapilandirma ödemesini internet vergi dairesinden kredi kartı ile nasıl yapabileceğinizi öğrenmek için lütfen aşağıdaki aşamaları takip ediniz;

GİB borç ödeme 7020 internet vergi dairesinden kredi kartı ile

7020 yapılandırma borcu ödemesi için;

  • İnternet vergi dairesine anasayfasına gelin. Giriş için TIKLAYINIZ
  • Anasayfanın altında giriş için aşağıdaki resimde görünen seçenekleri göreceksiniz.
internet vergi dairesi şifresiz giriş

internet vergi dairesi şifresiz giriş

  • Eğer e-devlet şifreniz varsa e-devlet yöntemi ile giriş sistemini kullanarak sisteme kolayca girebilirsiniz. E devlet şifreniz yoksa ve GİB kullanıcı yetkiniz de yoksa sisteme T.C. Kimlik No ile Giriş menüsünü kullarak da girebilirsiniz.
  • Sisteme giriş yaptıktan sonra son üst tarafta yer alan ve aşağıdaki resimde işaretlemiş olduğumuz Borç Sorgulama ve Ödeme ana menüsü altındaki Yapılandırılmış Vergi Borcu Sorgulama ve Ödeme menüsünü tıklayarak giriş yapın.
vergi yapılandırma borcu sorgulama

vergi yapılandırma borcu sorgulama

  • Tıkladıktan sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir. 7020 Sayılı Kanuna Göre Yapılandırılmış Borçlar seçeneğini seçerek Sorgula ve Öde butonuna tıklayın.
7020 taksit ödeme 

7020 taksit ödeme

  • Açılan ekranda ödemek istediğiniz borç tutarını seçecek ve devam edeceksiniz. Kredi kartı bilgilerinizi girdikten sonra 7020 yapılandırma ödemesi işlemini tamamlamış olacaksınız.

Kalan yapılandırma ödemesi borcu sorgulaması nasıl yapılır?

7020 Sayılı Kanun kapsamında kalan yapılandırma borcunuzu da yine yukarıda resimli olarak anlattığımız menüden öğrenebilirsiniz. Sorgulama sonucu kalan taksit tutarlarınızı ve son ödeme tarihlerini görebileceksiniz.

Bir önceki yazımız olan 27 Eylül 2017 Yeni Torba Yasada Vergi Affı Var mı? başlıklı makalemizde maliye torba yasa 2017 eylül, vergi affı son dakika 2017 ve yeni vergi affı var mı 2017 ekim hakkında bilgiler verilmektedir.

Related Posts

About The Author

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.