2018 Yurt Dışı Telefon İmei Kayıt Ücreti Ne Kadar, Kayıt İşlemi Nasıl Yapılır?

Bildiğiniz üzere yurt dışından getirilen telefonların Türkiye’de kullanılabilmesi için öncelikli olarak kayıt için harç ödenmesi daha sonra ise imei kayıt işleminin tamamlanması gerekmektedir. Yolcu beraberinde getirilen cihazların kaydedilmemesi halinde Türkiye’ye giriş tarihinden itibaren belirli bir süre sonra kullanıma kapatılmaktadır. Peki 2018 telefon imei kayıt ücreti ne kadar? 2018 yurt dışı telefon imei kaydı nasıl yapılır, kayıt için gerekli belgeler nelerdir?

Yurt dışından getirilen telefonlar Türkiye’de imei kaydı yapılmadan kaç gün kullanılabilir ?

Yurt dışından getirilen telefonlar yurda giriş tarihinden itibaren 120 gün kullanılabilmektedir. 120 gün sonunda İMEİ’si Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından kapatılmaktadır.

Bir kişi üzerine kaç yılda bir yurt dışı telefon imei kaydı yapabilir ?

Türkiye’ye yurt dışından giriş yapan birisi telefon kaydını 2 yılda bir yapabilir. İmei kayıt tarihinden itibaren 2 yıl geçmeden kişi üzerine yeni bir telefon kaydı yaptıramaz.

Yurt dışı telofon imei sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Telefonunuzun imei numarasını *#06# tuşlarına basarak sorgulayabilirsiniz. Telefonun imeisinin kayıtlı olup olmadığını sorgulamak için e-devlet şifresine ihtiyacınız bulunmaktadır. E devlet şifreniz yoksa en yakın PTT şubesinden temin edebilirsiniz. İmei sorgulaması için;

  • www.turkiye.gov.tr adresinden e devlet sistemine giriş yapın.
  • Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kısmına gelin.
  • Burada imei sorgulama menüsünden telefonuzun imei numarasını girerek sorgulama işlemi yapabilir, telefonun kaydının olup olmadığını sorgulayabilirsiniz.

Yurt dışı telofon imei kayıt işlemi nasıl yapılır, imei kayıt hakkı nasıl sorgulanır ?

Kaydı yapmadan önce öncelikle telefon kaydı hakkınızın olup olmadığını yani en son telefon kaydı yaptığınız tarihten itibaren 2 yıllık sürenin dolup dolmadığını yine E devlet sisteminden sorgulayabilirsiniz. Eğer Türk vatandaşı değilseniz ya da e devlet şifresi alma hakkınız yoksa en yakın GSM merkezinden kayıt hakkınızın olup olmadığı sorgulamasını yaptırabilirsiniz.

Eğer Türk vatandaşı iseniz kayıt işlemini kolayca E devlet sisteminden yapabilirsiniz. İmei kaydını E devlet sisteminden yapabilmek için öncelikli olarak vergi dairesi veznelerine ya da anlaşmalı bankalara kayıt için gerekli olan harcı ödemeniz gerekiyor. Ödeme işlemini yaptıktan sonra;

  • www.turkiye.gov.tr adresinden e devlet sistemine giriş yapın.
  • Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kısmına gelin.
  • İmei kaydet menüsünü kullanmanız gerekir. Yurda giriş tarihi, pasaport numarası v.s. istenen bilgileri girdikten sonra kaydı sistemden kolayca tamamlayabilirsiniz.

Türk vatandaşı değilseniz kayıt için;

  • Harcı yatırmanız,
  • Pasaportunuz ile birlikte (vodafone, turkcell, turk telekom) GSM merkezlerinden birisine kayıt için başvuru yapmanız gerekiyor.

Yurt dışı telefon imei kayıt ücreti/ harcı ne kadar 2018?

31 Aralık 2017 tarihine kadar kaydı yapılacak telefonlar için ödenecek harç tutarı: 149,20 TL dir.

01 Ocak 2018 tarihi le 31 Aralık 2018 tarihleri arasında imei kaydı yapılacak telefonlar için ödenecek harç tutarı ise 170 TL dir.

Telefon imei kayıt ücreti hangi bankalardan ödenir, kredi kartı ile ödenir mi?

Ödeme işlemini;

  • Vergi dairesi veznelerinden,
  • Vergi dairesi ile anlaşmalı bankalardan (örneğin Ziraat Bankası, Halk Bankası, İş Bankası v.s.)
  •  Kredi kartı ile internet vergi dairesinden ödeyebilirsiniz. Kredi kartı ile ödemek için: ⇒⇒ kredi kartı ile imei kayıt ücreti ödeme

Telefon kaydı Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra en geç kaç günde yapılmalıdır?

Yurda giriş tarihinden itibaren en geç 120 gün içerisinde telefon kayıt işleminin tamamlanması gerekiyor.

***KONU HAKKINDAKİ SORULARINIZI YORUM BÖLÜMÜNDEN SORABİLİRSİNİZ***

Bir önceki yazımız olan Esnaf Bağkur Primi Ne Kadar 2018 başlıklı makalemizde esnaf primleri 2018 ve vergi bağkur primleri 2018 hakkında bilgiler verilmektedir.

Related Posts

About The Author

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.