7020 Vergi Yapılandırma İkinci Taksidi Ödemedim Yapılandırmam Bozulur mu?

2017/03 ayı öncesi vergi borçları, trafik cezası borçları, öğrenim kredisi ve KYK kredisi borçları 7020 Sayılı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun ile yapılandırılmıştı. 7020 Sayılı Kanun gereği yapılandırılan vergi borçları için yapılandırma birinci taksit son ödeme tarihi 31 Temmuz 2017 tarihi iken ikinci taksit son ödeme tarihi ise  30 Eylül 2017 idi. 30 Eylül 2017 tarihi Cumartesi gününe denk geldiği için son ödeme tarihi 02 Ekim 2017 olarak belirlenmiş oldu.  Peki 7020 vergi yapılandırma 2. taksidi ödemeyenler yapılandırmadan yararlanmaya devam edeebilecek mi? Yapılandırma bozulmuş mudur? İşte cevabı;

7020 Vergi yapılandırması 2. taksidi ödemedim yapılandırma ne olur?

7020 Sayılı Kanun gereği yapılandırılan vergi borçları için yapılandırma hükümlerinden yararlanmaya devam edebilmek için yapılandırma birinci ve ikinci taksitlerinin vadesinde ve eksiksiz olarak ödenmesi şartı aranmaktadır. Eğer 7020 vergi yapılandırma ikinci taksidini vadesinde ödemediyseniz yani en geç 02 Ekim 2017 tarihine kadar ödemediyseniz yapılandırmanız bozulmuştur. Birinci taksidi ödemiş olmanız da maalesef bir şey değiştirmiyor.

Vergi yapılandırma bozuldu şimdi ne olacak, yeniden yapılandırabilir miyim?

Yapılandırma ikinci taksidini vadesinde ödemediğinizden yapılandırmanız bozulacaktır. Yapılandırma hükümlerinden ödeme tutarınız kadar yararlanırsınız. Kalan borç tutarınız ise gecikme zammı ve faizi ile birlikte yeniden hesaplanır. Peki vergi borcum için yeniden yapılandırma başvurusu yapabilir miyim? Yeni vergi affı yasası var mı?

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne 27 Eylül 2017 tarihinde vergi yasasında önemli değişiklileri de beraberinde getirecek yeni bir torba kanun teklifi verildi. Yeni torba kanunda vergi affı var mı başlıklı yazımızdan vergi borçlarınız için yeniden yapılandırma başvurusu yapıp yapamacağınız konusunda bilgi edinebilirsiniz.

7020 vergi yapılandırma 3. üçüncü taksit son ödeme tarihi ne zaman?

Yapılandırma kapsamında taksit ödemeleri iki ay ara ile yapılmakta. Dolayısıyla yapılandırma üçüncü taksit son ödeme tarihi 30 Kasım 2017 Perşembe olacak. 3. taksitten başlamak üzere bir takvim yılı içerisinde 2 taksite kadar ödememe hakkınız var. Ancak bir takvim yılı içerisinde ikiden fazla yapılandırma taksidini geç ödemeniz ya da hiç ödememeniz halinde yapılandırmayı ihlal etmiş olacaksınız ve yapılandırmanız bozulacaktır.

Vergi yapılandırma 7020 borçları online nasıl ödenir?

Bu kanun kapsamında yapılandırmış olduğunuz borçlarınızı kredi kartı ile online olarak kolayca ödeyebilirsiniz. Ödeme işlemleri konusunda bilgi için ⇒⇒ Kredi kartı ile vergi yapılandırma ödeme

Bir önceki yazımız olan 7020 vergi ödeme, Kredi Kartı ile GİB 7020 ödeme  başlıklı makalemizde gib gov tr 7020, kredi kartı ile yapılandırma borcu ödeme ve vergi borcu ödeme 7020 hakkında bilgiler verilmektedir.

Related Posts

About The Author

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.