Trafik Cezası Taksitlendirme 2018, Trafik Cezası Affı 2018

Vergi borçları ile cezaları en son başvuru tarihi 30 Haziran 2017 tarihinde sona eren 7020 Sayılı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun ile yeniden yapılandırılmıştı. Bu kanun kapsamında trafik cezalarının gecikme zammı ve faizlerinin tamamı silinmiş ve anapara tutarının da yarısı silinmişti. Kalan tutar ise 36 aya kadar yapılandırma kapsamında taksitlendirilmişti. Peki 2018 yılında trafik cezası yapılandırma ya da trafik cezası taksitlendirme için yeni bir af kanunu çıkacak mı? trafik cezası affı 2018 torba kanunlarda yer alacak mı? 

Trafik cezası yapılandırma 2018

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere trafik cezası borçları en son 7020 Sayılı Torba yasa ile yeniden yapılandırılmıştı. Vergi affı 2018 başlıklı yazımızda da değindiğimiz üzere 2018 yılında çıkacak olan torba yasalarda trafik cezalarına ya da vergi borçlarına yeni bir af yasası çıkarılması şu an için gündemde görünmüyor. Ancak bu kesinlikle çıkmayacağı anlamına gelmiyor. Yani 2018 yılında çıkacak olan torba yasalarda vergi affı düzenlemesi de yer alabilir. Peki af çıkmasa bile trafik cezası taksitlendirilirmi? Yani illa taksitlendirme için yeni bir yasa mı çıkması gerekir? trafik cezası taksit oluyormu? Evet tabi ki oluyor. İşte trafik cezasını taksitlendirme detayları;

Trafik cezası taksit başvurusu nasıl ve nereye yapılır 2018

Bildiğiniz üzere trafik cezasını tebliğ aldıktan sonra 15 gün içerisinde ödemeniz halinde %25 indirimli olarak ödüyorsunuz. Trafik cezası nasıl ödenir başlıklı yazımızdan online olarak trafik cezasını nasıl ödeyebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Uygulanan trafik cezasını peşin olarak ödeme durumunuz yoksa bunun da bir kolaylığı var. Bağlı bulunduğunuz vergi dairesine giderek cezayı 4 eşit taksite böldürebilirsiniz. Tabi bu durumda %25’lik indirimden yararlanamıyorsunuz. Ayrıca uygulanan cezaya ek olarak bir de taksit farkı ekleniyor. Ayrıca taksitlendirme için de birinci taksidi peşin ödemeniz gerekiyor. Bunu bir örnekle pekiştirelim;

trafik cezası taksitlendirme nasıl oluyor örnek, trafik cezası taksitlendirme nerede yapılır 

Diyelim ki tarafınıza 1000,00 TL trafik cezası uygulandı. Siz bunu tek seferde ödeyemiyorsunuz. Trafik borcu taksitlendirme için yapmanız gereken vergi dairesine gitmek ve taksitlendirme başvurusu yapmak. Vergi dairesi öncelikle taksitlendirme farkını hesaplar. 1000 TL lik borç yaklaşık 1100 TL olur. 4’e bölünür. Taksitlendirme için vergi dairesi sizden ilk taksit olan 275,00 TL yi peşin olarak ödemenizi ister. İlk taksidi ödedikten sonra kalan taksitleri de her ay belirlenen tarihte 3 eşit parça şeklinde ödeyebilirsiniz.

Trafik cezası yapılandırma ödemesi nasıl ve nereye yapılır?

Trafik cezası yapılandırma ödemelerini vergi dairesi ile anlaşmalı banka şubelerinden ve ya kredi kartı ile internet vergi dairesinden online olarak yapabilirsiniz.

HGS-OGS cezaları yüzde 60 İndirim

Geçiş ücreti ödemeden ihlalli geçiş yapanlara kesilmekte olan para cezalarında yüzde 60 oranında azalma olacak.

TBMM’inde, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi görüşülüyor. Meclise verilen teklife göre tüm otoyollar ile erişme kontrolünün uygulandığı karayollarında geçiş ücreti ödemeden çıkış yapan araç sahiplerine uygulanacak idari para cezası ve para cezalarının geçiş ücretinin on katından dört katına indirilmesi, yabancı plakalı araçlar için ise on beş gün içinde ülkeyi terk etmeleri halinde geçiş ücreti, on beş günlük ödeme süresi geçtikten sonra yapılacak çıkışlarda geçiş ücreti ile birlikte idari para cezası ve para cezalarının tahsil edilebilmesi öngörülüyor.

Bir önceki yazımız olan Vergi Dilimleri 2018, Yeniden Değerleme Oranı 2018 başlıklı makalemizde gelir vergisi tarifesi tablosu 2018, yeniden değerleme oranı 2018 resmi gazete ve yeniden değerleme oranı ne kadar 2018 hakkında bilgiler verilmektedir.

Related Posts

About The Author

7 Comments

  1. Osman
    Ocak 6, 2018
  2. Ömer Seyrettin
    Ocak 16, 2018
  3. serkan
    Şubat 10, 2018
  4. serkan
    Şubat 10, 2018
  5. Hasan
    Mart 7, 2018
  6. Samet
    Mart 18, 2018
  7. hasimi rafsancani
    Nisan 7, 2018

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.