Tazminat Hesaplama 2018, Evlilik Tazminatı Tesaplama 2018 

Kıdem tazminatı hesaplama 2018 başlıklı yazımızda 01 Ocak 2018 tarihi ile 31 Aralık 2018 tarihleri arasında işten ayrılan çalışanlara ödenecek 2018 kıdem tazminatı taban tutarları ile 2018 kıdem tazminatı tavan tutarları konusunda bilgi vermiştik. Bu yazımızda ise kadın çalışanlar için evlilik tazminatı hesaplamasının nasıl yapılacağı ve evlilik tazminatı alma şartları konusunda bilgi vermeye çalışacağız. 

Evlilik tazminatı nedir, evlilik tazminati alma şartları nelerdir?

Sizin de malumunuz üzere kıdem tazminatı kendi isteği ile işten ayrılanlara ödenmiyor. Ancak kendi isteği ile ayrılma halinde tazminat ödenen istisnai durumlardan birisi de evlilik sebebiyle işten ayrılmaktır. Evlilikten dolayı işten ayrılma halinde 2018 tazminat alma şartları şu şekildedir;

  • Resmi nikah tarihinden en geç 1 yıl içerisinde işten ayrılmak,
  • İşyerindeki kıdeminin ise en az 1 yıl olması gerekmektedir.

Yukarıdaki şartları sağlayan kadın çalışan kendi isteği ile işten ayrılsa bile işveren çalışana sgk evlilik tazminatını ödemek zorundadır.

Evlilik tazminatı hesaplama 2018, evlilik tazminatı nasıl hesaplanır ?

Basit anlamda evlilik tazminat hesaplaması işten ayrılış tarihindeki son brüt kazancınıza göre yapılmakta.

Evlilik kıdem tazminatı hesaplama formülü şu şekildedir: **Son aylık brüt kazanç *8,33 /100*İşyerinde çalıştığınız toplam ay**

Evlilik nedeniyle işten ayrılma tazminat hesaplamasını vergi uzmanımız sizin için yapabilir. Yorum bölümünden işyerindeki işe giriş tarihinizi, işten ayrılış tarihinizi ve son brüt kazancınızı yazmanız halinde ne kadar tazminat alabileceğinizi hesaplayabiliriz. 

Evlilik tazminatı ne kadar sürede ödenmelidir?

Kıdem tazminatı ödemelerinde zaman aşımı süresi 5 yıldır. İşten ayrılış tarihinden sonra işvereninizin nikah tazminatı hesaplamasını yaparak size ödemesi gerekir. eğer ödemez ise öncelikle noter aracılığı ile ödenmesi yönünde bir ihtarname çekmeniz gerekir. Yine ödemez ise yeni kanunlara göre önce arabulucuya başvurmanız daha sonra yine sonuç alamamanız halinde mahkemeye vermeniz gerekiyor.

2018 kıdem tazminatı hesaplamasın tavan ve taban tazminat tutarları ne kadar?

Kıdem tazminatı 2018 hesaplamasında çalışılan her yıl için ödenecek kıdem tazminatı tabanı 2029,50 TL tavan ise 4950 TL civarında olacaktır.

Part time kıdem tazminatı hesaplama 2018

Bildiğiniz üzere ay içerisinde 30 günden az çalışanlar kısmi süreli çalışan diğer ismi ile part time çalışan olarak tanımlanmaktadırlar. Kısmi süreli çalışanlar ay içerisinde 30 günden az çalıştığından ya da yıllık hizmetleri 360 günden az olduğundan işten ayrılmaları ve kıdem tazminatı için gerekli şartları sağlamaları halinde tazminat ödenip ödenemeyeceği hususu kafalarda soru işaretine sebep olmaktadır. Kıdem tazminatı hakkı elde edebilmek için işten ayrılış tarihinden önce işyerinde en az 1 yıl çalışmış olma şartı aranıyor. Yani illaki bu 1 yıllık sürenin tamamında tam süreli çalışmış olma şartı aranmaz.

Yargıtay kararına göre part time çalışanlara da işyerindeki kıdem süresine göre işten ayrılış tarihindeki son brüt kazancı esas alınarak kıdem tazminatı ödenmesi gerekmektedir. Hesaplaması normal çalışan kıdem tazminatı hesabı ile aynıdır. **Son aylık brüt kazanç *8,33 /100*İşyerinde çalıştığınız toplam ay** formülü ile ne kadar tazminat alabileceğinizi hesaplayabilirsiniz. Ya da yorum bölümünden bize sorabilirsiniz. 

2018 kıdem tazminatı alma şartları nelerdir?

Genel olarak kıdem tazminatından yararlanabilmeniz için;

  • Kendi istek ve kusurunuz dışında işten ayrılmanız,
  • İşyerinde en az 1 yıllık çalışmanızın olması gerekir.

Kimler kendi isteği ile işten ayrılırsa kıdem tazminatı alır 2018?

Kendi isteğiniz ile işten ayrılmanız halinde kıdem tazminatı alabileceğiniz istisnai durumlar şunlardır;

  • Kadın işçinin evlilik sebebi ile işten ayrılması,
  • Erkek çalışanların askerlik sebebi ile işten ayrılması,
  • Emeklilik gerekçesi ile işten ayrılma,
  • Sağlık sorunları sebebiyle işten ayrılma (Raporla belgelemek kaydı ile)
  • İşçinin ölümü halinde v.s. .

***KONU HAKKINDAKİ SORULARINIZI YORUM BÖLÜMÜNDEN SORABİLİRSİNİZ***

Bir önceki yazımız olan Esnaf Bağkur Primi Ne Kadar 2018 başlıklı makalemizde esnaf primleri 2018 ve vergi bağkur primleri 2018 hakkında bilgiler verilmektedir.

Related Posts

About The Author

One Response

  1. NAZLI
    Ocak 19, 2018

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.