2018 Mtv Hesaplama, 2018 MTV Oranları

Bildiğiniz üzere motorlu taşıtlar vergisi her yıl yeniden değerleme oranı kadar arttırılmakta. Ancak 2018 yılı başından itibaren motorlu taşıtlar vergisine yeniden değerleme oranı zammı haricinde ek bir zam verilmesi bekleniyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne 27 Eylül 2017 tarihinde sunulan torba yasa tasarısı ile motorlu taşıtlar vergilerinin büyük oranda zamlanması bekleniyor. Torba yasada vergi düzenlemeleri başlıklı yazımızdan torba yasa içeriği ve diğer maddeleri konusunda bilgi edinebilirsiniz. peki 2018 mtv zammı ne kadar? 2018 araç pulu ödemeleri ne kadar olacak? İşte tüm detaylar;

Torba yasadaki değişiklikle MTV’deki zam oranı %40’tan %25’e çekildi. Yüzde 25 zamlı yeni MTV tablosu için lütfen TIKLAYINIZ ⇒⇒ 2018 zamlı mtv tablosu

2018 Motorlu Taşıtlar vergisi oranları

2017 Ocak ayından itibaren mtv zammı %3,83 oranında arttırılmıştı. 2018 Ocak ayından itibaren ise torba kanunla getirilmesi planlanan zam kadar zam yapılacak. Bu durumda 2018 Ocak ayından itibaren ödenecek MTV tutarları aşağıdaki gibi olacaktır.

2018 zamlı mtv tablosu

2018 zamlı mtv tablosu

MTV tutarı kasko tutarını geçiyorsa bir alt kademeden MTV ödemesi yapabilir miyim?

197 Sayılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu’na göre ödeyeceğiniz trafik sigortası tutarı aracınızın kasko değerinin %6’sından fazla ise bir alt kademeden trafik sigortası ödemenizi yapabilirsiniz. Dolayısıyla aracınızın kasko değerini bilmeniz daha düşük tutarda trafik sigortası ödemenizi sağlayabilir.

2018 Mtv ne zaman ve nereye ödenecek, vadesinde ödenmezse ne olur?

Motorlu taşıtlar vergisinin birinci taksidi her yıl Ocak ayı sonuna kadar, ikinci taksidi ise Temmuz ayı sonuna kadar ödenmelidir. Bu yüzden 2018 mtv ödemeniz için birinci taksidi 31 Ocak 2018 tarihine kadar, ikinci taksidi ise 31 Temmuz 2017 tarihine kadar ödemelisiniz. MTV ödemelerinizi;

  • Vergi dairelerinden,
  • Vergi dairesi ile anlaşmalı banka ve PTT şubelerine,
  • Bankaların ATM’leri, intenernet  şubeleri ve mobil bankacılık uygulamalarından,
  • İnternet vergi dairesinden kredi kartı ile yapabilirsiniz.

Ödeme yapmadığınız takdirde borçlarınız için gecikme zammı ve faizi işler. Sonrasında bu borçlar için icra takibi başlatılır.

İnternet vergi dairesinden MTV borcu sorgulama ve kredi kartı ile ödeme

MTV borcunuzun ne kadar olduğunu internet vergi dairesinden sorgulayabilir yine kredi kartınız ile kolayca ödeme yapabilirsiniz. Kredi kartı ile mtv ödemesi için;

  • İnternet vergi dairesi ana sayfasına gelin. Buradan giriş yapabilirsiniz. ⇒⇒ internet vergi dairesi
  • Eğer e devlet şifreniz varsa sisteme e devlet yöntemi ile giriş seçeneğini kullanarak girebilirsiniz. E devlet şifreniz yoksa T.C. Kimlik No ile Giriş seçeneğini kullanarak giriş yapabilirsiniz.
2018 mtv sorgulama

2018 mtv sorgulama

  • Sisteme giriş yaptıktan sonra sol üst taraftaki Borç Sorgulama ve Ödeme menüsü altında yer alan Genel Borç Sorgulama ve Ödeme menüsüne giriş yapın.
mtv sorgulama 2018

mtv sorgulama 2018

  • Menüye girdikten sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir.
internet vergi dairesi genel borç sorgulama

internet vergi dairesi genel borç sorgulama

  • Buradan vergi tipi kısmından Taşıt ve Vergi Cezaları seçeneğini seçiniz. Ardından sorgulama yapmak istediğiniz aracın plakasını seçiniz. Plakayı seçtikten sonra aracın bağlı bulunduğu vergi dairesi otomatik olarak gelecektir. Vergi türü kısmından 9034 Motorlu taşıtlar vergisi seçeneğini seçin. Ardından hangi dönemler arası sorgulama yapacaksanız ona uygun olarak başlangıç ve bitiş dönemlerini seçerek Sorgula ve Öde butonuna basın.
  • Bu işlemden sonra karşınıza MTV borcunuz çıkacaktır. Devam edip kredi kartı bilgilerinizi girerek ödeme işlemini tamamlayabilirsiniz.

2018 yılında MTV borç affı var mı?

Bildiğiniz üzere vergi borçları en son 7020 Sayılı Kanunla yeniden yapılandırılmıştı. 2017/Mart dönemi öncesi borçların yapılandırıldığı 7020 Sayılı Kanun başvuruları 30 Haziran 2017 tarihinde sona ermişti. Motorlu taşıtlar geçmiş dönem vergi borcunuz varsa bunlar için yeni bir yapılandırma ya da af yasasının 2018 yılında çıkması gündemde değil. Çıkması halinde son gelişmeleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Hurda araç yasasından yararlananların geçmiş MTV borçları siliniyor mu?

7020 Sayılı Kanunla getirilen düzenleme ile birlikte 1997/Model ve altındaki araçlar talep halinde hurdaya ayrılabilecek. Hurda yasası ile hurdaya ayırmış olduğunuz 1997 model ve altındaki aracınızın 31 Aralık 2018 tarihine kadar tahakkuk etmiş olan tüm MTV borçları silinebilecek. Hurda yasası 2017 başlıklı yazımızdan yasa kapsamında başvuruyu nasıl yapacağınız ve diğer detaylar konusunda bilgi edinebilirsiniz.

Related Posts

About The Author

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.