2018 Özel Güvenlik Maaşları, Silahlı Güvenlik Maaşları 2018 

En düşük güvenlik görevlisi maaşları net asgari ücret üzerinden belirlenmekte iken genelde güvenlik maaşları yemek parası, yol bedeli ve yapılan sözleşme gereği net asgari ücretten biraz daha fazla olmaktadır. Silahlı özel güvenlik maaşları ise silahsız özel güvenlik maaşlarına göre biraz daha fazla olmaktadır. En yüksek maaşı ise Kamu Kurumları ile bankalarda görev yapan güvenlik görevlileri almaktadır. Yani güvenlik maaşı için en düşük tutar net asgari ücrete göre belirlenirken çeşitli kriterlere göre bu maaşlar bir hayli farklılık gösterebilmektedir.

2018 yılı net asgari ücretin belirlenmesi ile birlikte kamuda taşeron olarak çalışan özel güvenlikler ile kadrolu güvenliklerin ve özel sektörde çalışan güvenlik görevlilerinin de alacakları maaş netleşmiş oluyor. Gelelim 2018 özel güvenlik maaşlarına.

2018 güvenlik maaşları ne kadar?

2018 Ocak ayından itibaren bekar ve çocuksuz çalışan için net asgari ücret tutarı 1603,12 tl olarak ödenecektir Bu durumda bekar ve çocuksuz özel bir güvenlik görevlisi asgari geçim indirimi dahil olmak üzere en az 1603,00 TL net tutarında maaş alabilecek. Genelde silahsız özel güvenlik maaşları taban asgari ücretten başlarken silahlı güvenlik maaşı ise net asgari ücretin en az %20 fazlası üzerinden başlamaktadır.

İşin özeti alacağınız net maaş tutarı sözleşmenize göre belirlenir. Yani güvenlik şirketiniz size net asgari ücret kadar maaş verebileceği gibi asgari ücretin üzerinde de bir maaş ödeyebilir. Bu sizin aranızdaki anlaşmaya göre değişir. Buna göre maaşlar ortalama şu şekilde olacak;

Silahlı güvenlik maaşları 2018

Yukarıda da belirttiğimiz üzere silahlı güvenlik maaşları net asgari ücretin %30-40 civarı fazlası olarak ödenmektedir. Buna göre 2018 Ocak ayından itibaren silahlı bir güvenlik için net maaş tutarı 1900-2000 TL civarından başlayacaktır. Medeni duruma göre alınacak asgari geçim indirimi tutarları için ⇒⇒ 2018 asgari geçim indirimi

Özel güvenlik görevlisi olma şartları nelerdir?

  • TC vatandaşı olmak,
  • En az ortaokul (sekiz yıllık okul) mezunu olmak,
  • Silahsız güvenlik görevlisi olabilmek için 18 yaşını tamamlamak, silahlı güvenlik görevlisi için en az 21 yaşı tamamlamış olmak,
  • Ağır suçlardan dolayı hükümlü olmamak,
  • Sağlıklı olmak, işi yapmasına engel bir rahatsızlığı bulunmamak,
  • Özel güvenlik temel eğitimini başarı ile tamamlamak.

2017 Özel güvenlik maaşları ne kadar?

2017 yılında en düşük güvenlik görevlisi maaşı silahsız güvenlik görevlileri için 1404,00 TL den başlarken silahlı güvenlikler için ise 1800 TL civarından başlamaktadır.

***KONU HAKKINDAKİ SORULARINIZI YORUM BÖLÜMÜNDEN SORABİLİRSİNİZ***

Bir önceki yazımız olan 2018 Ocak'ta Asgari Ücrete Zam Var mı, Asgarİ Ücret Ne Kadar 2018 ? başlıklı makalemizde asgari ücret brüt 2018, asgari ücret net 2018 ve asgari ücret zammı 2018 hakkında bilgiler verilmektedir.

Related Posts

About The Author

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.