6736 Vergi Yapılandırma Beşinci Taksit Son Ödeme Tarihi Ne Zaman?

Bildiğiniz üzere 2016/06 dönemi öncesi vergi borçları 6736 sayılı kanun ile yeniden yapılandırılmıştı. 6736 Sayılı Kanun gereği yapılandırılan trafik cezası borçları, kyk borçları, öğrenim kredisi borçları ve diğer tüm vergi borçları için 4. taksit son ödeme tarihi 30 Eylül 2017 tarihinde sona ermişti. Sıra geldi 6736 vergi beşinci taksit ödemesine. Peki 6736 vergi yapılandırması 5. taksit son ödeme tarihi ne zaman? 6736 vergi yapılandırma taksit ödeme tablosu ve diğer hususlar konusunda yazımızın devamında bilgi edinebilirsiniz. 

Vergi yapılandırma 6736 5. taksit ödemesi ne zaman?

6736 Sayılı yasa kapsamında yapılandırılan vergi borçları için beşinci taksit son ödeme tarihi  30 Kasım 2017.

Vergi yapılandırma 5. taksidi ödemezsem ne olur?

Yapılandırmadan yararlanmaya devam edebilmeniz için yapılandırma taksitlerinizi düzenli ödemeniz gerekiyor. Bir takvim yılında ikiden fazla yapılandırma taksidini vadesinde ödememeniz ya da eksik ödemeniz halinde yapılandırmayı ihlal etmiş olacaksınız ve yapılandırmanız bozulacak. Dolayısıyla 3. ve 4. taksitlerinizi ödemediyseniz yapılandırmadan yararlanmaya devam edebilmek adına bu taksidi kesinlikle ödemeniz gerekir. 3. ya da 4. taksitten birini ödediyseniz 5. taksidi ödemeseniz bile yapılandırmadan yararlanmaya devam edebilirsiniz.

6736 vergi yapılandırma taksit ödeme tablosu

Malumunuz üzere 6736 vergi yapılandırma ödemelerinde yaşanan aksaklıklar nedeniyle taksit ödeme tarihleri 4 ay süre ile ertelenmişti. Dolayısıyla bu ertelemeden önce almış olduğunuz bir ödeme tablosu varsa bunun yerine yenisini almanız iyi olacaktır.6736 Vergi taksit ödeme tablosu aşağıdaki gibidir.

6736 vergi taksit ödeme takvimi

6736 vergi taksit ödeme takvimi

Kredi kartı ile 6736 yapılandırma taksitleri nasıl ödenir?

Kredi kartı ile 6736 vergi yapılandırma ödeme başlıklı yazımızdan ödeme işlemini online olarak nasıl yapabileceğiniz konusunda bilgi edinebilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Vergi Levhası Sorgulama, Vergi Levhası E Devlet Sisteminden Nasıl Alınır? başlıklı makalemizde vergi levhası alma masrafı, vergi levhası basım ve vergi levhası başvuru hakkında bilgiler verilmektedir.

Related Posts

About The Author

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.